SPALNICA UREJENA PO PRINCIPU FENG SHUI

spalnica feng shui spalnice

Spalnica Feng Shui

Spalnica je ena izmed najpomembnejših sob v vašem domu. Spalnica, ki je urejena po principih feng shuija prinaša harmonijo v družino, ki bo uživala v dobrem zdravju, uspešnih medsebojnih odnosih in materialni blaginji. Spalnica je za mirne in sproščene trenutke v najtišjem delu vašega stanovanja. 

 

 

Namembnost je ena sama napolniti baterije za naslednji dan. Senzualnost, mir, sproščenost in erotika. Spalnica, ki je urejena po principih feng shuija prinaša harmonijo v družino, ki bo uživala v dobrem zdravju, uspešnih medsebojnih odnosih in materialni blaginji. Ni slučaj, da je ambient v spalnici bolj jin, saj je soba namenjena počitku in spanju, zato je treba poskrbeti za vse moteče energije, ki bi lahko motile spanec.spalnice feng shui spalnica

Nasveti za ureditev vaše spalnice
Spalnica mora biti čista, urejena in brez ‘krame’, saj to zmanjšuje pretok energije v prostoru. Krama ustavi pretok energije in zato energija v prostoru stagnira. Ker či ne bo krožila, bo soba dobila “postan” občutek. Zato je pomembno, da vse stvari, ki jih ne potrebujete in vam ne služijo redno odstranjujete iz spalnice.

Ker govorimo o prostoru, ki je namenjen počitku, je pomembno, da je spalnica čim dlje stran od vhodnih vrat, kar pomeni, da je v bolj umirjenem delu stanovanja ali hiše.

Najboljši obeti so pri spalnici, ki je kvadratne ali pravokotne oblike, brez kotov, ki bi manjkali. Soba v obliki črke L na primer, ki nastane zaradi en suite kopalnice in stranišča, lahko predstavlja problem. Ustvarja manjkajoči kot, ki moti energijo, ko ta kroži po sobi in ustvari puščice šar či. Najhuje je, če so te puščice usmerjene na posteljo.

Tako kot soba, naj bo tudi postelja kvadratne ali pravokotne oblike. Izogibajte se okroglim ali vodnim posteljam. Še posebno vodne postelje motijo energijo v sobi.  Pari naj spijo na dvojni postelji in ne na eni z dvema jogijema, saj to prinaša nestabilne odnose in lahko celo vodi v prekinitev odnosov med partnerjema.

Položaj postelje je najbolj pomemben. Naj ne bo pod oknom, saj to simbolizira pomanjkanje podpore. Ravno tako se izognite poziciji med vrati in oknom, saj ste tako na energetskem prepihu. Vznožje postelje naj ne gleda direktno proti vratom spalnice, saj je tak položaj znan kot “položaj mrtveca”. Postelja naj bo potisnjena z zglavjem ob trdno stena, kar predstavlja dobro podporo v življenju in naj ne deli stene s straniščem.

Vrata spalnice naj ne bodo nasproti drugim vratom ali stopnišču, niti ne na koncu dolgega hodnika. Če je postelja nameščena med vrata kopalnice in vrati spalnice to prinaša slabo srečo in bolezen. To lahko popravite tako, da postavite zaslon kot je paravan in tako zaustavite negativne energije iz kopalnice.udobne spalnice

 

 

 

 

 

 

 

Eden od tabujev v feng shuiju je odsev spečega telesa v ogledalu, saj ogledalo moti spanje. Rezultat tega pa je lahko bolezen ali slabi partnerski odnosi. Pravijo ,da ogledalo, ki je obrnjeno proti postelji pripelje tretjo osebo v odnos, zaradi česar se par lahko razide. Rešitev je, da ogledalo pokrivate s kosom blaga ali pa ga prestavite na notranjo stran garderobne omare.

Tudi televizijski sprejemnik ne sodi v spalnico, saj ustvarja elektro magnetno sevanje, ki škodi ljudem. Če se mu ne morate odpovedati, potem ga ponoči izklopite iz elektrike in ekran pokrijte s tkanino.

Slike, ki jih namestite okoli sebe imajo pomemben vpliv na vašo psiho. Slik, ki vas spominjajo na slaba obdobja v vašem življenju, se je bolje izogibati. Pomembno je, da imate na dogodke v katerih so fotografije nastale, dobre spomine in da ste na fotografijah nasmejani. V spalnici priporočamo, da si namestite sliko para, poročno fotografijo oz. sliko s partnerjem. Predel medsebojnih odnosov je kot naročen za tako simboliko.

Feng shui uči, da ni dobro imeti nič grozečega ali škodljivega nad glavo, tramovi pa usmerjajo šar či puščice po sobi. Modro je, da pod tramovi ne sedimo, delamo ali spimo dlje časa. Če je mogoče tramove zakrijte z umetnim stropom, alternativa pa je namestitev bambusovih piščali pod kotom 45 stopinj na vsako stran tramu, tako da sta obrnjeni navzdol in visita diagonalno druga na drugo, oživimo pa ju z rdečo nitjo. To ublaži škodljive efekte tramu. Ali pa namestimo na tram mobile oz. veterne zvončke.

Podobno slab učinek imajo tudi viseče omarice in knjižne police nad vzglavjem. Efekt je podoben tistemu pri tramovih. Če je le mogoče prestavite posteljo ven iz takega prostora in zaprite luknjo s trdnim zastorom. Če pa to ni mogoče zaradi pomanjkanja prostora, potem pa obesite bambusove piščali kot pri tramovih.

Trdno vzglavje je pomembno, saj bo zaščitilo vašo življenjsko či energijo in vam simbolično dalo občutek notranje stabilnosti.

Še en tabu za spalnice je prisotnost vode, akvarijev ali slik s podobami vode. Pravijo, da prisotnost vode v spalnici lahko povzroči vlome ali  finančne izgube, saj voda pri Kitajcih predstavlja bogastvo in denar.

Nikoli ne prebarvajte spalnice v črno  kar je preveč jin ali rdečo, kar je preveč jang. Bodite zmerni in pazite na ravnotežje. Uporabljajte pastelne, nežne barve od krem, bež, roza, marelične, sivke do koralne, čokoladne, barve zemlje in malancane. Za dodatke lahko uporabite rdečo ali rožnato, saj spodbujata strast in občutek ljubezni.

Rastline in rože, ki ustvarjajo bogato jang energijo so še en tabu za spalnico. Znano je, da rože v spalnicah samskih ljudi zatirajo energijo sreče v romantičnih stvareh, ustvarjajo pa tudi nesoglasja in nezvestobo pri parih.

Odprte omare ustvarjajo škodljive puščice in niso priporočljive nikjer v stanovanju, še najmanj pa v spalnici. Če je le mogoče, zaprite omare z vrati.

Pretirana uporaba simbolov za aktiviranje kotov v spalnici ni priporočljiva. Lahko pa uporabite simbole, ki spodbujajo harmonične in romantične odnose. V predel odnosov v spalnici položite kristal roževca ali pa kipce jin&jang rac, ki sta med seboj povezana z rdečim trakom. V ta del lahko daste tudi fotografije nasmejanih parov ali sveče. Vajina fotografija, poročna fotografija ali kipec moškega in ženske v objemu so dobri simboli za ta predel.

Spalnico redno zračite, saj svež zrak izredno spodbuja ustvarjanje či energije. Slab zrak in smrad ustvarjata slabe vibracije, ki škodujejo prebivalcem.

Izogibajte se vsem ostrim kotom. Poskrbite za to, da kupujete pohištvo z zaobljenimi robovi. Tudi svetilke naj bodo mehkih okroglih in zaobljenih oblik.

Svetloba v spalnici naj raje prihaja s sten kot s stropa, saj gre za prostor v katerem je simbolika zahajajočega sonca tista, ki vas bo umirila in ustvarila prijeten ambient za počitek. V feng shuiju svetujemo nočne lučke na obeh straneh postelje saj ustvarjajo prijetno mehko svetlobo.

Vir: http://www.fengshui.si