UREDITEV DNEVNE SOBE

Dnevne sobe

Dnevne sobe

Dnevna soba je prostor za počitek in preživljanje prostega časa, zato si za ureditev vzemimo dovolj časa za premislek. Ureditve dnevne sobe se lotimo glede na naš osebni stil. Da se bomo počutili čim udobneje, mora biti prostor čim bolj odprt.

 

 

Običajno je dnevna soba povezana s kuhinjo in jedilnico ter ima izhod na teraso ali vrt. Oprema v dnevni sobi naj bo čim bolj minimalistična. Sestavljajo jo sedežna garnitura, klubska mizica, nizka omarica za televizijo, hi-fi in police. Lahko pa televizijo pritrdimo neposredno na steno.dnevne sobe

Materiali naj bodo kakovostni, barve nevtralne s posameznimi dekorativnimi poudarki. Najpogosteje se uporablja les v masivni in furnirni izvedbi. Končna obdelava je lahko barvanje in lakiranje v matirani, polmatirani ali izvedbi visokega sijaja. Talne obloge naj bodo enotne s kuhinjo in jedilnico, najboljša izbira je parket. Izbrati moramo trdo vrsto lesa, ki ga zaščitimo z visokokakovostnim lakom.

Topli barvni toni dajejo občutek udobja in domačnosti. Če je dnevna soba povezana s kuhinjo in jedilnico, naj se materiali in barve skladno dopoljnjujejo. Pri izboru barv se je smiselno omejiti na eno osnovno in eno, največ dve dodatni barvi.

Svetloba naj bo umirjena, splošna in ambientalna. Zato si poleg stropnih luči izberemo tudi stenske in stoječe. Osvetljujemo lahko tudi predmete, predvsem slike in predmete na policah. Svetlobo si lahko po potrebi naravnamo in usmerjamo glede na naše aktivnosti v prostoru in želeno vzdušje. Pomembno je, da so luči v prostoru razporejene, usmerjene in po potrebi zasenčene.