KUHINJE SO FUNKICONALNO NAJBOLJ ZAHTEVNI PROSTORI PRI OPREMLJANJU STANOVANJA

kuhinje katalog prodaja

Kuhinja je ustvarjalnica. V njej se razživi domišljija.

Kuhinje so skupaj z jedilnicami osrednji prostori stanovanj in hiš. Običajno so kuhinje blizu vhoda v stanovanje in neposredno povezane z jedilnico in dnevno sobo. Opremo kuhinje je potrebno skrbno načrtovati, saj to ni prostor, ki bi ga pogosto opremljali. Za življejnsko dobo kuhinje se šteje približno petnajst let. Oprema kuhinje pa tudi ni poceni.

 

Opremljanje kuhinje je odvisno od velikosti in razporeditve prostorov v stanovanju. Delovne kuhinje zaprtega tipa so običajno velike od šest do dvanajst kvadratnih metrov, nahajajo se zraven jedilnice in dnevne sobe. Delovne kuhinje so namenjene izključno pripravi hrane. Prednost delovne kuhinje je tudi ta, da se vonjave ne širijo po ostalih prostorih stanovanja. Delovne kuhinje zaprtega tipa so običajno v starejših stanovanjih, zato so že marsikje pri adaptaciji padle stene, ki ločijo takšne kuhinje od jedilnice in dnevne sobe.

Danes bolj priljubljene so kuhinje odprtega tipa, ki so sestavni del dnevne sobe z jedilnico. Odprte bivalne kuhinje so osrednji prostor v stanovanju – prostor za pripravo hrane, za obedovanje, za druženje, za delo, … Ne rečemo zaman, da so kuhinje tisti prostori, v katerih utripa srce doma.kuhinje kuhinja akcija

Oprema kuhinje mora izpolniti vaše želje in pričakovanja tako funkcionalno kot tudi estetsko. Ali tloris prostora omogoča postavitev kuhinje v enem nizu, kuhinje v dveh nizih, kuhinje v obliki črke U ali kuhinje v obliki črke L z jedilnim kotom ali otokom. Še najbolj funkcionalne so kuhinje v obliki črke U. Takšna postavitev kuhinje je primerna za manjše in večje prostore. Postavitev kuhinje v obliki črke U vam bo omogočila najkrajše poti pri pripravi hrane.

Za velike prostore je najbolj priljubljena postavitev kuhinje v obliki črke L. Prednost kuhinje v obliki črke L je v tem, da je eden od vogalov prostora prazen in tam lahko postavite jedilno mizo ali otok.

Dobro načrtujte tudi osvetlitev in prezračevanje kuhinje. Osvetlitev kuhinje postavite tako, da si med pripravo hrane ne delate sence. Pomembna je izbira kuhinjske nape, ki mora dobro vleči vonjave iznad kuhalne plošče. Kuhinjske nape so danes tudi estetski element kuhinje.

Zahtevajte brezplačen 3D izris kuhinje!
Poleg izdelave kuhinje po meri, vam nudimo tudi realističen 3D izris kuhinje, ki bistveno olajša vašo odločitev za nakup.

Izpolnite obrazec in si zagotovite brezplačen 3D izris kuhinje!