V SVETU DOMIŠLJIJE – OTROŠKE SOBE

otroške sobe alples planet

Otroške sobe

Z vstopom v otroško sobo se odpre svet domišljije, risanih junakov, vseh odtenkov mavrice in na kupe igrač. Kotiček, kjer se lahko igra, uči in prebira večerne pravljice je zelo pomemben za normalen razvoj otroka.

 

 

Tudi najmlajši potrebujejo svoj prostor, kjer se počutijo prijetno in varno, kjer se lahko igrajo z vrstniki, ustvarjajo, kamor se lahko umaknejo in kjer se lahko pripravljajo na vstop v odrasli svet, ki pa je vse prej kot pravljičen.

Predšolski otroci še ne potrebujejo pisalnega kotička, lahko pa imajo svoj prostor za ustvarjanje s stolčkom in mizico, ergonomsko prilagojen njihovi velikosti. Dostikrat namreč pri opremljanju otroške sobe pozabimo na dostopnost, na primer pri garderobnih sobah, ki morajo biti višinsko prilagojene tako, da se bo otrok naučil sam pospravljati. otroška soba alples planet

Slovenski proizvajalec pohištva Alples je zasnoval ustvarjalni kotiček zelo praktično, saj je pod stolčkom dodaten prostor za shranjevanje. V otroški sobi je treba velik poudarek nameniti tudi varnost, zato morajo biti robovi zaobljeni, brez grobih površin in nevarnih okrasnih elementov, s čimer prihranimo kakšno modrico. Ročaji pri programu Planet so gumirani, na vsa ležišča pa je mogoče namestiti varovalo, ki preprečuje, da bi otrok padel s postelje.

Vir: Delo in Dom (Katja Jakopovič)

Za ogled kataloga Alples Planet v pdf. datoteki kliknite tukaj.