USNJENA SEDEŽNA GARNITURA

Usnjena sedežna garnitura Rolf Benz

Usnjena sedežna garnitura

Usnje je naravni material in prav zato slovi po udobnosti in prijetnosti. Dobro usnje diha, absorbira telesno vlago in zelo dobro prilagaja svojo temperaturo temperaturi telesa. Zaradi svoje dolgotrajnosti in dobre vzdržljivosti predstavlja usnje dolgotrajno rešitev za naš bivalni prostor.

 

 

Tudi za vzdrževanje ne zahteva posebne pozornosti. Manjši madeži na sedežni garnituri se lahko odstranjujejo s pomočjo suhe krpe ali čiste vode z blagim milom, za večje madeže pa je priporočljivo uporabiti čistilo za usnje priporočeno s strani proizvajalca.usnje

 

 

 

 

 

 

Usnje ima tako kot vsak drug material določene dobre in slabe lastnosti. Dobra lastnost je, da gre za naravni material, je del narave, ima zelo visko trpežnost in odpornost, ter dolgo življenjsko dobo. Pri usnjeni sedežni garnituri se lahko veliko bolj poudarijo detajli, kot so na primer okrasni šivi po sedišču, rokonaslonih. Usnje je debelejši material in zato pride toliko bolj do izraza vsak poudarek.Ima pa usnje nekoliko bolj hladen občutek, kot tkanine ali mikrotkanine. Se pa temperatura usnja, zaradi naravnega izvora, prilagaja temperaturi prostora. Če je prostor topel se tudi usnje prilagodi in sprejme temperaturo. Tudi, ko se usedemo na usnjeno sedežno garnituro, se usnje kaj hitro prilagodi naši temperaturi. Življenjska doba usnja oziroma usnjene sedežne garniture je precej dolga, točno pa jo je težko določiti. Nanjo v prvi vrsti pomembno vpliva kakovost usnja, način uporabe, pogostost vzdrževanja in razmere v prostoru v katerem je izdelek. Usnjeno oblazinjeno pohištvo mora biti od radiatorja oddaljeno vsaj 50cm, od peči najmanj 70cm in od kamina ali štedilnika vsaj 150cm.