KAKO IZBRATI KVALITETNO BLAGO ZA SEDEŽNO GARNITURO

sedežne garniture iz blaga

Martindale test

Odločili ste se za nakup nove sedežne garniture v blagu in nikakor ne pristajate na usnjeno varianto, ki obljublja dolgotrajnost in dobre možnosti za vzdrževanje. Je vaša sedanja sedežna garnitura iz usnja in je vedno prisoten občutek hladnosti, poleti pa lepljenost in bi jo radi zamenjali?  

 

Ali pa je bila vaša prejšnja sedežna garnitura iz blaga in ste bili z njo preprosto zadovoljni? Morda pa ste vegetarijanec in enostavno zavračate usnje. Martindale test vam lahko pomaga pri vaši odločitvi.

Kako? Martindale test se uporablja pri testiranju dolgotrajnosti in vzdržljivosti blaga oziroma tkanine, ki se bo uporabljala. S posebnim strojem in postopki se oceni na koliko tisoč obratov vzdrži izbrano blago, ne da bi pri tem izgubilo prvotno obliko.

Običajne sedežne garniture imajo vzdržljivost blaga na 20.000 obratov. Na splošno velja, da čim višja je ocena blaga na Martindale testu, kakovostnejša je tkanina. Obstajajo tudi tkanine, ki vzdržijo tudi do 100.000 obratov. Zato nastajajo razlike v ceni nakupa sedežnih garnitur, ki so iz različnih materialov.

Podatek o vzdržljivosti blaga običajno najdemo na vzorcih možnih tkanin sedežnih garnitur na zadjni strani v pohištvenih salonih. Martindale test vzdržljivosti blaga se uporablja predvsem v Evropi, v ZDA pa imajo zelo podoben test imenovan Wyzenbeek test. So razlike med njima. Če znaša Martidale test 20.000 obratov je prevrednoteno v Wyzenbeek test 15.000 obratov.martindale rub lestvica sedežne garniture

Kakovost in trajnost sedežne garniture iz tkanine sta pomembna atributa. Torej kadar se odločate za nakup sedežne garniture v blagu se tudi pozanimajte kakšna je številka Martindale testa vaše izbrane barve oziroma materiala. S tem dobite zelo koristno informacijo kako dolgo boste lahko uživali na vaši novi sedežni garnituri.

Na koncu še samo izberete željeno barvo in postavitev, ki sovpada z vašimi željami in dnevno sobo. No nekaj časa boste tudi morali počakati na izdelavo in dobavo. Roki so različni. Večina modelov se izdeluje serijsko in se jih čaka mesec ali dva. Obstajajo pa tudi proizvajalci, ki izdelajo sedežno garnituro točno po vaših željah. Odločitev je vaša.