KAKOVOSTNE OTROŠKE VZMETNICE – MIREN SPANEC ZA VSO DRUŽINO

Otroške vzmetnice

Otroške vzmetnice

Strokovnjaki že vrsto let opozarjajo na to, kako pomemben je jogi za otroško posteljo oziroma kako velik vpliv imajo otroški jogiji na zdrav in kakovosten spanec vašega dojenčka. Pri nakupu vzmetnice je pomembno, da je jogi ustrezne trdote, poleg tega pa ne smemo pozabiti na varnost – otroška vzmetnica mora biti prave velikosti za posteljico, čim bolj pa moramo preprečiti tudi nastajanje mikroorganizmov in razmnoževanje pršic.

Otroški jogiji z različnimi polnili
Pred nakupom otroške vzmetnice oziroma ležišča se je o vrsti ležišča najpametneje posvetovati s strokovnjakom, ki vam bo pomagal pri izbiri. Za otroške stajice in zibke so predvideni otroški jogiji iz spominske pene, ki nudijo izjemno udobje. Takšen jogi za otroško posteljo je najbolj smiselno uporabljati z zračno posteljno podlogo. Otroški jogi iz naravnih materialov je prijazen do okolja in do vašega dojenčka, poleg tega pa mu lahko dodate še kakovostno BIO prevleko. Cenovno ugodni so otroški jogiji iz hladno pihane pene, ki so nekoliko mehkejši. Svetujemo, da z njim za čim večje udobje uporabljate antistatično prevleko ter zračno posteljno podlago.

Otroška vzmetnica in varnost otroka
Pri otroku mora biti tudi med spanjem varnost na prvem mestu. Temu morajo biti prilagojeni tudi otroški jogiji in posteljice. Kar se tiče velikosti, otroška vzmetnica ne sme biti več kot cm manjša od same posteljice, ker bi to za otroka že lahko prestavljajo potencialno nevarnost. Jogi za otroško posteljo naj tudi ne bo premehak, saj mora podpirati dojenčka. Številni otroški jogiji so tudi idealno leglo za mikroorganizme in pršice, zato vedno poskrbite, da se boste temu čim bolj izognili. Da bo otrok razvil trden imunski sistem, ga seveda ne smemo postaviti v ‘sterilno’ okolje, a rabljene jogi vzmetnice so pogosto polne umazanije. Svetujemo vam tudi, da ležišču dodate še pralni nadvložek in nepremočljivo rjuho, saj bo tako otroški jogi dlje časa ostal čist in svež.

Vir: www.postelja.com