MASAŽNI BAZENI – ZA LJUBITELJE DOBREGA POČUTJA

masažni bazeni jacuzzi kad hot tub
Masažni bazeni – Jacuzzi

Masažni bazeni pomenijo čisto razkošje za razvajanje našega telesa in duha. So najnaravnejši način za odpravo stresa, lajšajo zdravstvene težave in omogočajo prijetno druženje. Vrtinčenje vode nam povrne moči, nas sprosti in napolni s pozitivno energijo.

 

 

Masažni bazeni oziroma jacuzzi-ji so manjši bazeni z ogrevano vodo in sistemom masažnih šob, ki nudijo vodno oziroma zračno masažo celega telesa. Blagodejni učinki vode preventivno in kurativno delujejo na naše zdravje. Uporabljamo jih lahko v vsakem trenutku, preko celega leta. Masažni bazeni so odlična priložnost za uživanje na prostem, v stiku z naravo in svežim zrakom, tudi pri temperaturi pod ničlo.jacuzzi masažni bazeni spa

Masažni bazeni omogočajo sproščanje po napornem dnevu. Redna uporaba utrjuje zdravje posameznika, pri bolnih ljudeh pa je že po nekaj tedenski uporabi opaziti izboljšanje njihovega zdravstvenega stanja. Uporaba masažnega bazena nam omogoča lebdenje v toplem vodnem objemu.

sprostitev v masažnem bazenu

Vodna masaža v današnjem času nadomešča ročno masažo. Udarci vode na telo imajo podoben učinek kot ročna masaža, poleg tega pa si jo lahko privoščimo kadarkoli si jo zaželimo. V nasprotju z ročno masažo po vodnem masiranju ne čutimo bolečin v mišicah. Topla voda in vodni curki pomlajujejo kožo, ki postane bolj mehka in prožna, ter stimulira lojne in znojne žleze. Topla voda širi kožne kapilare, vodni curek pa dodatno pospeši pretok krvi in limfe. Ugodno vpliva tudi na odpravo celulitisa. Vpliv masažnih curkov na vegetativno živčevje omogoča sprostitev in psihično umiritev, odpravo glavobola, stresa in nespečnost.