KULINARIČNO ZLATO GHEE

Ghee maslo gi

Ghee kulinarično zlato

Izvedite zakaj je bil v davnini Ghee proglašen kot kraljeva terapija, nega in sestavni del prehrane vseh višjih slojev. Ghee povečuje intelekt, spodbuja dolgoživost, je afrodizijak in ščiti telo pred različnimi boleznimi.

 

 

 

Ghee je zdravo kulinarično zlato, kuhano maslo. V vsakdanji prehrani pripomore k ohranjanju zdravja. Je edini med naravnimi olji, ki ima prisotne vse aminokisline, kot je znanstveno dognano so aminokisline gradniki oziroma zidaki za možganske in živčne funkcije, vzdržujejo tkiva in pogojujejo kvalitetno rast, spomin, gibljivost, vitkost telesa in še več.

Ghee je med prvimi na lestvici najbolj zdravih maščob. Po sinhronosti s človekovo telesno biologijo, fiziognomijo in energetsko pojavnostjo je že po naravi našemu bitju najbližji. S človeško pojavo se dobesedno zlije, poleg vsega pa ne vsebuje transmaščobnih kislin in ne dviguje holesterola v krvi, temveč škodljivega (LDL) celo odstranjuje. Kot veste, dobri holesterol (HDL), kod dimnikar čisti slabega (LDL).ghee namaz maslo gi

Njegova uporaba je univerzalno vsestranska; mazanje, pečenje, cvrtje, praženje, v testo, namaze, priloge, za več vrst nege telesa in še kaj . Maslo Ghee tako obuja naravno krepost telesa.

Vsakodnevno uživanje ghija upočasnjuje staranje, uravnoveša želodčno kislino, povečuje sposobnost pomnenja in učenja, dviguje imunski sistem telesa in rast otrok, koži in očem pa vidno povrne sijaj, naredi glas prožnejši in bolj melodičen.

Ghee je antioksidant in vsebuje lipoprotein visoke gostote ali HDL (high density lipoprotein), ki ga imenujemo tudi “dobri” holesterol, ta prenaša LDL ali slabi holesterol iz tkiv in arterij v jetra in ga odstrani iz telesa v obliki žolča.

Deluje tudi na glas, vedci so ga toplo priporočali oz. predpisovali vsem, ki so se kakorkoli koristili z glasom v javne namene, saj je znano, da napravi glas mehkejši prožnejši in bolj melodičen.zlati ghee

Ghee je koristno uživati kadarkoli in v zelo različnih oblikah; kot maslo, olje, v namazu, kot osnova za kremo, in veliko drugih oblik.

Ghi je izmed vseh maščob najboljši prenašalec okusov, tako že majhna količina izboljša jed, poglobi okus in ustvari prefinjeno aromo. Gi mnogi opišemo kot najbolj univerzalno olje na zemlji.

Po ajurvedi je Ghi primeren za vse tipe ljudi, saj pomirja vse tri doše (vato,pittho in kapho). Predvsem pa krepi agni, prebavni ogenj, in s tem ugodno vpliva na prebavo in presnovo zaužitih hranil in vode. Sicer pa gi hladi telo, vendar manj kot vsi ostali mlečni proizvodi.

Ghee naravna esenca odslej na voljo tudi v Sloveniji.
Za več informacij kliknite tukaj.